måndag 8 februari 2010

Trerätters middag

Nu var helgen över igen... I fredags handlade vi nästan all mat till lördagen, åkte hem, åt middag, bakade en kladdkaka och begav oss hem till Svärfar och hans sambo. Där blev det biljard och sen satt vi bara och snackade ett bra tag.

När jag vaknade på lördagen började jag städa och förbereda inför kvällen och när T vaknade åkte vi för att handla resten av maten som inte fanns på Willy´s. När vi kom hem igen förberedde vi allt vi kunde till kvällen och sen slängde vi oss i soffan och kollade på "Rounders". Efter filmen var det lagom att hoppa in i duschen och göra sig färdig för kvällen. Ramona och Andreas var punktliga men Ramona hade glömt sin plånbok hemma så hon lånade bilen och stack i väg och hämtade den. Sedan var det äntligen dags för middag! Det blev en egenkomponerad fördrink med mynta, jordgubbsvodka och sprite, hemmagjord skagenröra på toast, köttfoundue med massa goda såser och pommes frites och slutligen en vit chokladmousse med fruktsalsa! Vi sjöng singstar och umgicks, en mycket trevlig kväll med gott sällskap!

I går sov vi länge, jag städade undan det sista efter lördagens middag och sen åkte jag och T till svärmor. T fick stanna där med jag och svärmor var på Bauhaus och Ikea en runda. När vi kom hem blev det pannbiff med lök och potatismos. Skönt att slippa laga mat :)

Skagenröra 4 port.

300 g räkor
2-3 msk hackad dill
4 tsk ishavsrom
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
Salt, & peppar
cayennepeppar
2 tsk pressad citron
2 msk finhackad rödlök

Vit chokladmousse 4 port.

1dl vispgrädde
1dl kesella
100g smält vit blockchoklad

Vispa grädden, smält chokladen och blanda med kesellan, blanda i den vispade grädden. Häll upp i formar och ställ i kylen i minst 3 timmar.

Fruktsalsa

1 mango
2 kiwi
2msk Smält/flytande honung
Myntablad

Skär frukterna i tärningar och blanda med mynta och honung. Häll över moussen innan servering.


♥ Kram Marie

Inga kommentarer: